Heia Ballstad!

Følges av 793 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer

Prosjekt "Øyaveien"

Dette er også et av innbyggerforeningen Heia Ballstads prosjekter. Som de fleste på Ballstad har merket, er Øyaveien i særdeles dårlig forfatning. Vi har tatt kontakt med Statens Veigvesen, og den 16. april kl 12.00 blir det befaring av veien. Tilstand på veien og bredden på sykkelstien skal vurderes.

Kommentarer

Da Øyaveien ble utvidet, presterte “utbyggerne” å ødelegge bruåpningen under Storbrua. Store steiner er dumpet rett under brua.
Kan noen også be dem reparere skaden, for den hindrer vannutskifitingen i havnebassenget og har gjort det nesten umulig å passere med mindre båter.

Beklager å måtte si det, men veibiten det er snakk om her er vel fra ca der mor de bor og nedover mot brannstasjonen :)

Men noen burde likevel si fra om ødeleggelsen.

I dag har vi vært på befaring på øyaveien sammen med Statens veigvesen. Det som i første omgang blir gjort med veien er nytt asfaltdekke på hele strekningen. Den smaleste biten ( rett nedenfor Reidun og Torfinn) blir gjort breiere. Dersom veien skal gjøres breiere videre nedover mot Vika – vil i så fall komme ved en senere anledning.

Er det satt noe tidspunkt for reparasjonen/utvidelsen?

Vi fikk ikke noen eksakt dato, men vi forsto det slik at det vil skje ganske snart:)

Jeg vet ikke så mye om bakgrunnen for at Øyaveien er så smal som den er fra den gamle brannstasjonen og bort til den nye båthavna.
Men jeg lurer på på hvilket annet sted i landet at befolkningen
og næringslivet ville finne seg i at den mest benyttede og traffikerte veien er så smal at to biler ikke kan møtes ( i hvertfall ikke lastebiler).

Jeg har hatt panaramautsikt til trafikken på den angivelige strekningen i mange år. Mye av det jeg har sett burde foregått på lukket bane og ikke på offentlig vei.
Mange skjønner ikke hva fartsgrenser betyr, og kjører som svin.
Jeg er redd for at en bredere vei vil innby til enda mer villmannskjøring.
Naboen lengre ned i veien kan sikkert bekrefte dette.
Det burde vært et par fartsdumer på strekningen.

Har vært i kontakt med kommunen i dag og de har igjenn lovet at autovernet øyav. 12 skal repareres rimelig kjapt, (ka nu dæ vil sei)men de som sku reparer var vestnok på Vestvågøya ,så nu kan vi begynn å “tru” igjen.

Hei.folkens. Nu har vi satt Brøytestikker på Ballstad. Håper at dere HJELPER til med at di får stå i RO. Husk at hvær stikke hjelper oss til og holde veien best mulig. Vi satt stikker ned kl 1400 og 5 timer ette var allerede 10/15 stk borte/nedrevet.