Heia Ballstad!

Følges av 793 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer

Prosjekt "søppelrydding"

Nå får alle på Ballstad lov til å ta i et tak. Søppel, rusk og rask ligger og slenger både her og der. Innbyggerforeningen Heia Ballstad vil at det skal være fint på Ballstad. Både for oss som bor og lever her, men også for turister og besøkende. Det er ikke serlig sjarmerende med søppel i veigrøftene. Skrammel og skrot stuet bort rundt omkring. Liketil i havet og fjæra blir det kastet alt mulig, fra batterier, garn og line. Mai Zakariasen er kontaktperson i dette prosjektet, og skal prøve å tromme sammen endel personer som kan være behjelpelig med å arrangere en dugnad eller to. Men til dette arbeidet trengs det mange villige hjelpere – vi vil vel alle at Ballstad skal være rein og presentabel? Dersom det er noen som sitter på gode ideer, del dem gjerne med oss. Dersom noen har lyst til å delta i organiseringa er det kjempeflott – det er bare å ta kontakt. Vi satser på at dugnaden kommer i april/mai, nermere opplysninger om dette senere. Vær beredt og still opp når dugnaden blir annonsert – kaffe og vaffel i Kræmmarvika etterpå – har jeg lest en plass.

Kommentarer

Kjæmpeflott tiltak. Her må vi bærre hiv oss rundt og bli med når dagen før søppelaksjonen blir kunngjort. Vaffelkake i Kræmmervika etterpå blir jo prikken over"I`en".

Flott!!
Æ blir med. Håpe alle deltar ;o) Så e det et håp at da blir Ballstad vilt og vakkert også på nært hold igjen..

Hadde vært perfekt hvis alle var som meg og aldri kastet noe ute i naturen. Da hadde dere sluppet denne ryddingen hvert bidige år! Hvis dere kjenner en “gris”, så si heller ifra til den personen. Jeg gidder iallfall ikke rydde opp etter noen som aldri lærer at forsøplingen er til kraftig irritasjon for andre! Sorry!

Jeg glemte å få med at det er veldig prisverdig at noen gidder å rydde griseriet etter andre. Men det må jobbes med holdninger: ungene må læres opp, folk som tas på fersken må bli trua med å bli lagt ut på nett om de ikke fjerner griseriet straks (moderne gapestokk), turister må få beskjed om forsøpling ikke tolereres og lignende. Da slipper dere iallfall samme svinestien år etter år. Håper dere slipper å rydde mer enn denne ene gangen på aldri så lenge. Er jo for jævlig at noen skal ødelegge for andre som ferdes ute i naturen. Jeg synes det er stort av dere som gidder å ta opp dritten etter andre, selv om dere vet at det sannsynligvis er like jævlig om få år, dersom det ikke blir gjort noe med holdningene.

Lars. Prøv å hiv d mæ på røddeaksjon å sjå kor sosialt det kan bli og kor flott det blir og kor godt du får det etter å ha vært med på nåkka sånt. Å før å ikje snakk om vafflan. Det kan kom masse positivt ut a litt skjit arbeid etter andre. D e ei oppfordring t alle som ferdes på Ballstad.

ja alle søppelryddere er velkonne i kræmmervika til vafler mm etter aksjonen

På speidermøtet i dag “tjyvstarta” de minste speiderne (oppdagerne) på søppelaksjonen. Vi hadde speidermøtet i fjæra i Slabbosvika. Etter å ha plukket skjell, tang m.m. som de skal lage bilde av på neste speidermøte, fylte de to søppelsekker med søppel fra fjæra. Et av kravene til miljøvernmerket, som vi jobber med, er å foreta en ryddeaksjon i nærmiljøet. De 9 jentene som møtte på møtet i dag var ivrige og gjorde en flott innsats – synes jeg! Kommunen bidro med gratis søppelsekker, og har lovt å betale når vi leverer søpla på LAS.

Kjempeflott av speiderne! :-)

I forbindelse med Surferenes Basecamp Kræmmervika (Rip Curl) er World Wildlife Foundation (WWF) på Ballstad. Nina Jensen, Marine Conservation Officer, er med og vil gjerne være med på diskusjon om opprydning o.l. Kanskje hun har noen ideer?!

Dette er et flott tiltak, og all heder og ære til dere som har igangsatt det. Jeg var på Ballstad i hele forrige uke, og hadde et fantastisk opphold. Rip Curl og WWF tok en liten “før-opprydding” på Unstad, og det er viktig at alle bidrar i dette viktige arbeidet. Lofoten og Ballstad er en unik perle, og det ville være synd om besøkende opplevde stedet som forsøplet. Til det er det altfor vakkert!

Det er fint at foreningen Heia Ballstad tar initiativ til en sånn dugnad. Oppfordrer alle som har mulighet til å delta. Dessuten kan vi jo alle ha et blikk for dette hele året.
Jeg vil foreslå at Heia Ballstad etter hvert gjør “Ballstad-miljøet” til et eget prosjekt som kan romme både søppelrydding og mye annet positivt. Tiltak som på sikt kan bidra til å bevisstgjøre oss selv på hvordan vi vil ha det på Ballstad.

Dette vil jeg gjerne være med på. Flott at noen tar tak i dette. Bare tenk på hva det betyr for trivselen at vi har det ryddig og trivelig rundt oss. Er enig med deg Sigbjørn om at dette også kan bidra til økt bevisthet om hvordan vi vil ha det her på Ballstad.

Ser at Lofotposten har en fotoreportasje på søpla her på Ballstad. Det synes jeg er flott. Det avisen har funnet av fotomotiver er disgusting, som ungene sier.
Her er en link til elendigheta Knut Johansen har fotografert. Men det er mye, mye mer. Og mye verre. Tror egentlig ikke folk flest her på stedet vet hvor galt det er. Men tilreisende – de ser det. Og det aller meste er grunneiernes plikt til å rydde opp i, mener jeg. En søppelaksjon bør ikke gjøre jobben for de som eier eiendommene. Vi kan ta for oss offentlige steder som f.eks. veier, veikanter, strandlinjer (selv om strandlinjer er privateid) etc.

Nyttig å få sett disse bildene! For noen griser vi er!!!

Enig med deg Sigbjørn at vi som bor her, er på en måte blitt vant til alt skrotet. Fy hvor skuffet jeg hadde blitt, dersom det hadde sett slik ut der jeg valgte å feriere. Tenk på turistene som rusler rundt på dette “eksotiske” stedet som sjemmes slik av skrot. Det er lett å se at Ballstad er et fiskevær – også på skrotet. Dette må vi få gjort noe med. Håper at det blir mange som hiver seg med på ryddeaksjonen vi skal ha den 3. mai – og på kommende aksjoner. Jeg la merke til at bildene du henviste til er fra “landsia” – ikke for at jeg tror det er ryddigere på øya, men at det finnes mye, mye mere skrot. Den 3. mai brætta vi opp arman og får gjort en begynnelse !!!

Ja den som ikke VÅKNA OPP av de der bildan og bildeteksten bør vel ta en virkelighets-test snarest. Helt enig med Sigbjørn, her bør GRUNNEIERAN kjenne sitt ansvar. Kan vi få dem med på den her ryddeaksjon? Ta i et skikkelig tak nu å fjern søple, få det dit det høre hjemme; på LAS.
Førr mæ såg det ikke ut som alt “tilhørte” grunneieran opprinnelig, tråldører og kar med garn osv, men der grunneieran har latt båteiera m.fl få bruke eiendommen demmes på det her viset bør de vel ta seg en prat “eiern” av skrotet å sammen få det fjerna.

Helt siden første gang æ kom tel Ballstad, førr snart 15 år siden, har æ sagt om Ballstad (og Lofoten) at: “ja det e vakkert i Lofoten, på avstand..” så det e ikke et nytt fenomen det her, men som ho Lena si “vi som bor her er på en måte blitt vant til alt skrotet”. Så det e godt at nån sett fokus på det!
Men vi vil jo ikke bare feie gatan å plukke søppel førr at turistan ska syns godt om Ballstad, vi vil jo gjøre det førr at vi som bor her også skal syns det e fint å bo og leve på Ballstad.

Å syns dokker at vi treng enda mer forskjønnelse på Ballstad så les innlegget mitt og påfølgende kommentara under Hagelag på Ballstad? her på sonen,

hei skulle gjerne vært med på søppelaksjonen men dessverre e vi i berlevåg å fisker småhysa takk til dere alle som stilte opp klem fra stig ole og kim

Er dette en aktuell sak, 6 år etter siste innlegg osv.?