Heia Ballstad!

Følges av 793 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer

Prosjekt Ballstad skilt

Ballstad skiltet er jo ødelagt, og vi har derfor startet et nytt prosjekt ang. dette. Tanken er å lage en hyggelig ankomst til Ballstad omtrent der hvor det gamle skiltet sto, på andre siden av veien for “Kvilarsteinen” ved siden av “Blåbærhaugen”. (Dere må bare rette på meg dersom jeg skriver noen feil navn – jeg er jo tross alt innfløtter og ikke så veldig god på alle stedsnavnene enda:)) Styret i Heia Ballstad vil ta kontakt med Veivesenet og grunneier ang. mulighetene for å lage en liten avkjøring akkurat her. På denne måten vil de som vil kunne stoppe der, gå ut av bilen og ved hjelp av det nye skiltet orientere seg i forhold til Ballstad. Ønsker et kart over Ballstad her, og kanskje kan bedriftene og reiselivet markedsføre seg på dette kartet? Hvordan dette skal se ut, er foreløpig uklart. Nina Beyer har sagt ja til å lage noen forslag. Vi synes det er hyggelig om en lokal kunstner kan sette sitt preg på innkjøringen til Ballstad.
Det fine med et slikt “Velkommen til Ballstad” skilt er at folk vil føle på gjestfriheten og føle seg velkommen til vårt flotte og herlige sted allerede når de kjører inn til Ballstad. Er det noen som har noen innspill til dette prosjektet – ikke nøl med å si ifra. Dette skal bli vårt alles skilt, så det er viktig med innspil, tanker og ideer. Vi kommer tilbake med mer info. etterhvert.

Kommentarer

Dette var en kjempe-ide..som sikkert kan brukes på andre tettsteder i Lofoten også..

Liten orientering ang avkjøring til skilt-plass. Vi har i dag snakket med Statens Vegvesen, de tror det blir vanskelig med avkjøring der vi ønsker p.g.a sykkelstien som legges på den siden av veien. Kommunen har regulert ferdig sykkelstien – det er i så fall dem vi må få til et sammarbeid med. Det blir neste skritt i den saken.

hei !
Det stod jo ein gong eit velkommen-skilt ved Blåbærhaugen.. Eg trudde i mi villfaring at det var laga av ein lokal kunstnar.. Børje Lindberg..? Vel, ikkje alt er like lett å hugse men eg meiner den fyste Ballstad-dagan-komiteen og fekk laga små pins med ein “offisiell” Ballstad-logo.. Nokon andre som hugsar ?

Jeg husker ikke akkurat når det var, men det er riktig, tror jeg, at Børje laget skiltet! Var selv ikke direkte innvolvert i dette. Pins’n finnes, – har selv flere. Vi solgte den bl.a. på "Jernvar’n dengang. Gullfarget med sort tekst og Skottindprofil! Og T-skjorter også, mener jeg!

Den pinsen er fin! Kor får vi tak i slikt til utsalg i Kræmmervika Handel? Skulle også fått laga Ballstad dagan krus, ol. Den plakaten: “Ballstad dagan heile året (Nina Bayer?)” e jo så fin mæ farga, sponsorer og ikke minst Ballstadflåten. Hadde det ikke vært fint å bruke den som grunnlag for suvenirer? Tror det e pæng å tjæn her.

Når vi snakker skilt, så står det også et “Ballstadskilt” langs E10 på Storeidmyran ved avkjørselen til Å. Skiltet ser OK ut, men er litt tært av tidens tann. I tillegg vil det nok bli delvis skjult av busker og kratt når bladene er fullvokst… Burde fornying av dette skiltet vært tatt med i betraktningen?

Hva om en setter opp “velkommen til Ballstad” ved Blåbærhaugen, og så et kart over stedet ved skolen? Der er det jo allerede en utkjøring…

Hvordan er fremdriften vedr. Velkommen til Ballstad skiltet, mon tro?

Dårlig med fremdrift må man vel si, men det er av årsaker vi ikke rår med. Vi har fått en flott gang/sykkelsti der vi tenkte skiltet skule stå. Vi jobber videre for å finne andre løsninger, vi må ha tillatelse og så må det være trafikksikkert. Vi ønsker at besøkende kan kjøre til skiltet, fordi det skal være mer enn et velkommenskilt. Vi ønsker å informere og presentere. Vi må ha klarering fra både veimyndigheter og eiere. Så snart det nermer seg en løsning, skal vi informere her på Heia Ballstad.

Jeg lever i spenning og krysser fingrene:-)

Hei på dere. Jeg vil komme med noen historie fakta ang. skilt. Ballstadskiltene ble laget nesten helt på dugnad av Børje Lindberg i 1992. Skiltet på Storeidet ble satt opp på dugnad av avdøde fløttmann Leif Johansen og finansiert av bedrifter på Ballstad. Pins og t-skjorter ble laget til Ballstad-dagan da Helge Johnsen var leder. Dette og mye mer ble utført da vi hadde Liv Laga prosjektet på Ballstad.

Blir det noe skilt – eller???

HVA SKJER HER EGENTLIG?

Hei Jarle. Vi jobber nå med en skiltløsning i krysset ved skolen. Får ikke til informasjonsbiten om Ballstad der, da det er traffikkfarlig rundt skoleområdet og i krysset. Planen nå er et skilt med Heia Ballstad på i krysset, samt på sikt informasjon om Ballstad på Allmenningen og på landet. Informasjonskiltene er en del av et litt større prosjekt i sammenheng med Havna Rundt som vi må søke midler om fra kommunen. Ting koster jo penger og vi er jo en innbyggerforening uten inntekter. Ellen, Inger A og jeg jobber nå med en prosjektbeskrivelse for å søke midler til dette fra kommunen. Pengene for i år er jo delt ut, så vi prøver å få det inn på neste års budsjett. Time will show. Som du vet er jo alt frivillig arbeid i travle hverdager, så ting tar litt tid:) Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Hvis vi får til det vi ønsker tror vi at dette kan bli kjempebra. Håper dette var et greit svar. Ha en super helg!
Hilsen Merete

Takker for info Merete:-) Det blir sikkert flott uansett når tid. Gleder meg fordi alle steder bør har slikt skilt.
Ha en fin helg videre. :-)

Nå nærmer skiltet seg! Ballstad Slip har sponset en stor aliminiumsplate og Byggmakker har sponset maling. Kari Lisbeth, Lena og jeg maler for harde livet. Da vi skal gjøre dette på en rimelig måte (da vi som innbyggerforening ikke har noen inntekt) blir det malt for fri hånd. Dette blir spennendende!
Ole Jørgen skal hjelpe oss med å få skiltet på plass i krysset ved skolen, og håpet er å få det til før Ballstaddagan….. Vi får se….

Er det vits å ha denne saken liggende ute? Skiltet er jo forlengs satt opp, flyttet på osv…? Opprydding er kjekt og bra…