Heia Ballstad!

Følges av 793 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer

www.ballstad.no en realitet

Heia Ballstad! har i samarbeid med BUIL kjøpt domenet www.ballstad.no (takk til Lofotnett som har gjort domenet tilgjengelig for oss!). Vi ser for oss at siden skal vise hva Ballstad har å by på for både fastboende, innflyttere, turister og næringsliv m.m. og fungere som en portal til andre nettsteder som er Ballstad-relatert. Foreløpig har vi ikke startet utviklingsarbeidet, så har du tips, innspill, eller har du lyst til å gjøre en utviklingsjobb for Ballstad så la oss høre fra deg!

Vist 4092 ganger. Følges av 8 personer.

Kommentarer

Gratulerer, Ballstad, med eget domene! En ting som er sikkert er at dersom origosoner skal benyttes, så burde en av dem (fx Heia Ballstad) lages som paraplysone, dvs at den mater inn info fra andre undersoner (fx Kræmmervika Rorbuer, Ballstad Fotball, Fagerlia Gård, utmarkslaget osv).

Slow Food Lofoten er i ferd med å teste dette ut. Sjekk linkene her, så vil du se at to lokallag (Lofoten og Oslo), som nå er assosierte undersoner til Slow Food i Norge, mater innhold inn til paraplysonen. Det betyr for eksempel at kalenderinnlegg lagt ut på Slow Food Lofoten vises på den nasjonale sonen, noe som gjør at man som vert unngår dobbelposting i kalenderen og man som bruker kan finne alle kalenderinnlegg på ett sted (paraplysone). Man kan styre informasjonsstrømmene, men så langt har jeg ikke kommet enda.

Tips i retur mottas med glede. God helg!

flott du har jo en del informasjon.god helg

Sikkert flott Ståle, men kan du, eller noen av dere som kan, forklare oss som er enkle innen dataverden, hva, hvorfor og hvordan når det gjelder kjøpet av domenet www.ballstad.no!?

(Der fikk eg sainnelig heile spørsmåle i ei lang sætning!)

Jeg tror ikke jeg er helt alene i sonen med mangelfull “nettforståelse”! Om jeg er det, – da spør jeg for egen del!

Kort forklart, Trond:
Et domene er rett og slett et område på nettet som du kjøper hos en leverandør for en viss sum. Da får domenet det navnet du ønsker, f.eks. www.ballstad.no. Alle store bedrifter med respekt for seg selv har sine domener, f.eks. www.vg.no, www.dagbladet. no osv osv..
Mange har sine egne hjemmesider, men disse er svært begrenset og figurerer under andre leverandørers navn. I et domene er det mye større kapasitet til innhold, E-poster, web-hotell (hjemmesider) osv – og ikke minst – det som er virkelig kjekt – EGET NAVN – slik som her: www.ballstad.no
Det kunne skrives mye mer om dette – men dette var en kortversjon.
Hvorfor eget domene? – Ballstads eget websted på nettet høres jo kjekt ut, ikke sant? Så blir spørsmålet—hvem har tid til å administrere dette området. Oppdateringer og designarbeid krever mye tid.
Vet ikke om dette var svar på HVA,HVORFOR og HVORDAN. For den enkelte bruker får det vel ikke så stor betydning – det er hva HEIA BALLSTAD og BUIL vil gjøre det (domenet) til!

Egen hjemmeside er en utfordring – fordi det fort kan bli statisk fordi det tar tid å gjøre en hjemmeside interessant for omverdenen. Det som gjør Heia Ballstad! til en suksess er at alle kan bidra og dermed blir det ikke statisk. Dette må vi ta i betraktning – kanskje vi kan lage en relativt statisk velkomst-side til Ballstad og heller fokusere på å linke til andre nettsider, bl.a. Heia Ballstad!. Noe av poenget med å kjøpe domenet var å få tilgang til den mest opplagte adressen til Ballstad; nemlig www.ballstad.no som vil være lett å finne.

Hei.
Er vel nødt til å si litt her:-)
Ett domenet er ikke noe som MÅ driftes. Det er helt opp til eierne. Ser vi på Origo, er dette ett ferdig system som vi legger inn “innholdet”. Ønsker vi å gjøre dette selv, ja da må man ha en som drifte/administrerer.
Her er det en lang og krunglete vei til ett kjempefint “visittkort” på nett om man vil.
Domenet er enkelt forklart en egen adresse på internett. Og du eier den adressen.

Takk for flotte og fyldesgjørende svar! Takk fra meg, – ja egentlig fra alle oss som ikke er helt oppdaterte i faget, og ikke ønsker å være utdaderte, enda!

Det kommer flere spørsmål ved behov!

Hei alle sammen.
Dersom ballstad.no skal bli en vellykket website (som det heter) MÅ vi/SKAL vi høre på dere brukere. Send inn ideer, forslag og ønsker!! VIKTIG !!

En rettelse til Terje.
Sitat:
Mange har sine egne hjemmesider, men disse er svært begrenset og figurerer under andre leverandørers navn. I et domene er det mye større kapasitet til innhold, E-poster, web-hotell (hjemmesider) osv – og ikke minst – det som er virkelig kjekt – EGET NAVN – slik som her: www.ballstad.no
Sitat slutt:

Alle kan kjøpe sitt Webhotell og domene, (private hjemmesider) forskjellen mellom privat hjemmeside og bedrift er endelsen (.com .no osv.) og størrelsen på den pakken du kjøper.
Det er bedrifter med Org. Nr. som får bruke endelsen .no
Bedrifter bruker gjerne store pakker, 5 GB eller større.
Domene er at du kan lage mange e- post adresser i ditt webhotell, med Domenenavnet ditt. (Mitt er sveinmon)
http://www.sveinmon.com

Jeg har Webhotell hos Sircon. http://www.sircon.no/
Se pakker og endelser.

http://www.sircon.no/index.php?page=domener

Den minste pakken 1GB. I den pakken kan jeg lage så mange eposter jeg vill. Domenet mitt er …@sveinmon.com, dvs at bak @ må alle være lik, men foran @ er det fritt fram.
Så kan jeg lage en Database, mot flere i større pakker.
I databasen lager en innloggongsmudulene, treffteler osv.
Det finnes ingen begrensninger av verken det ene eller det andre, kan ikke overstige 1GB. Da må jeg bestille en større pakke.
Sircon tilbyr ferdige maler til websider, ok for nybegynnere. Gode program trengs for å lage html og php.
Sircon støtter ikke Frontpage, så derfor trengs det et gogt FTP program i tillegg.

Du skriver en rettelse, Svein. Hva er det jeg har skrevet galt?

Du skrev:
Mange har sine egne hjemmesider, men disse er svært begrenset og figurerer under andre leverandørers navn.

Mange figureres under andre leverandørers navn. Ikke der en har kjøpt domene selv. Der eier du nettstedet og domene.
I mitt tilfelle er det ”sveinmon” som er domenet, og i http://www.ballstad.no er det “ballstad” som er domenet.
Ellers var det ingen rettelse, men tilføyninger.

En liten tilføyning til.
Får en gratis hjemmesideplass hos en annen leverandør som f.ex. http://home.no.net/ , da har en påtvungen reklame på hjemmesiden sin, uten betaling for det. Det er det de tjener penger på.
Har en eget domene, kan en velge å være reklamefri, eller en kan legge til reklame for betaling.

Joda, men jeg har likevel ikke skrevet noe feil!
Da blir det heller en utdyping/ekstra informasjon fra deg. Det er stor forskjell på å si noe galt og forklare seg for enkelt. Jeg skrev jo også at det var en kort-versjon og jeg kunne ha skrevet mye mer. Det ville vel muligens ha forvirret mer enn å oppklare.

Her er det noe som står i stampe..

Skal vi ha noe utnytte av domenet MÅ vi ha innspill på hva vi på Ballstad vil ha, ellers er jo Heia Ballstad mer enn nok?

Har ikke hørt ett pip siden APRIL jeg!!
Hverken av sjefene eller brukerne.

God høst videre:-)

Jeg mener fremdeles at Ballstad er en glimrende kandidat for å søke om egen paraplysone. Det betyr i praksis at man på ballstad.no kan komme til en overordnet sone henter info, innlegg og foto fra en mengde assosierte (under)soner. Disse undersonene kan være av ulik art; organisasjoner, lag og foreninger eller for saker, prosjekter og blogger i nærmiljøet. Klikker man seg videre på et innlegg som er matet inn fra en undersone, vil paraplysonen lede brukere videre til denne undersonen.

I disse dager gjør Slow Food nettopp dette, så nå begynner vi å høste både fruker og erfaringer som jeg gledelig deler.

Heie Ballstad!

Heisann.

Du er der jeg var i april. Mener fremdeles at en slik løsning som dere i Sakte Mat (hehe) nå driver med er ideel.
Jeg er nå bare en webdesigner som ikke helt får de som vil ha domenet i gang, til å bestemme seg..

Jarle

Ps.
Hva blir den norske versjonen av Slow Food?; Sakte Mat, Rolig Mat, Treg Mat? Har bare litt søndagshumor her…

Ja, har lurt på det samme selv. Vi kan mer enn gjerne benytte norske eller mer lokale ord når vi snakker og skriver om Slow Food Lofoten, fordi det er jo avgjørende at tankesettet skal gi mening lokalt! Kom gjerne med forslag til norske ord som kan beskrive lokallaget og aktivitetene vi legger til rette for. Jeg har landet på langsom matnytelse, som jeg syns er veldig beskrivende, selv om det muligens er litt for langt til å egne seg som substitutt for Slow Food.

Det kan være verdt å merke seg at hvert lokallag har logo med navnetrekket Slow Food + navn på område, så selve logoen er nok ikke noe vi kan ta sikte på å endre. Dessuten skal man ikke se bort fra den verdien det har i forhold til besøkende gjester at navnet er det samme rundt hele verden. Det finnes nemlig de (både lokale og besøkende) som planlegger turen på basis av at et Slow Food lokallag kan vise vei til matopplevelser utenom det vanlige.

Slow Food har forøvrig sin opprinnelse i reaksjonen mot spredningen av fast-food, så kan hende finner vi det beste ordet ved å starte med den norske versjonen av fast-food. Hva er i så fall det?

Det norske språket er altfor “fattig” på nyanser i forhold til det engelske, Jarle. Derfor lar det seg ikke alltid gjøre å oversette ord for ord til norsk. En riktig matopplevelse får man vel best ved å tilbringe noe lengre tid på nytelsen enn det man i vår hektiske hverdag må ta til takke med. Slow Food stikker nok noe dypere enn “sakte mat” eller å putte ei pølse med brød i munnen i all hast for å stagge den værste sulten, vil jeg tro!

Ja, helt klart. Vi skal heller ikke glemme at det å tilberede maten også beriker nytelsesprosessen. Da får man med seg gode dufter, teksturer og kjøkkensamtaler. Det er jo veldig deilig å komme til dekket bord, men kanskje enda artigere når man i tillegg har hatt tid til å lage maten som bordet dekkes med. Slik tid er jo en av de fineste gaver man kan gi og få!

Nok om langsom matnytelse! Over til et annet godt initiativ:

Hva kan og skal www.ballstad.no bli?

Paraplysone med assosierte undersoner vil virkelig vise mangfoldet av driftige Ballstadværinger…

Ja, dette bør vi nok igjen sjekke ut, det jeg er litt usikker på er om origo-systemet blir for “fastlåst” i forhold til å være en inngangsport til Ballstad på alle områder – også for turister og for potensielle innbyggere? Venter i spenning på kommentarer

Jeg mener at en webside – slik som Silvia skisserer om Slow Food er glimrende.
Det er selvfølgelig ett større innholdsbehov for Bastad.no men det er “grunnsteinen” jeg vil vi skal bestemme oss for. Etterpå kan vi fylle opp med innhold.
Origo har en slik løsning.
Alt dette adm rundt domenet; som Lofotnett, BUIL ol. Hva slags avtaler som er gjort osv vet jeg ikke o? Det er noen slike utfordringer som også må taes hensyn til. Disse vet ikke jeg noe om.
Dersom styret tar seg av adm og legger domenet åpent ser jeg ingen problemer.
Men nå har ikke jeg sett problemer enda jeg da:-)

Jeg har i dag, sammen med Origo, laget en testversjon av hva Ballstad.no kan bli.

Vil etterhvert innvitere forskjelige til å se hva som skjer og la dere komme med innspill:-)

Dette blir bra!!

JJ

Det blir spennede å se hva dere får til. Lykke til og heia Ballstad!

Nå nærmere det seg en “ramme” rundt hva jeg tørr presentere av løsning.
Hadde vært fint om styre sine medlemmer la seg til sin Krets. Da er det enklere for meg å “kommunisere”…

JJ

Nå har jeg sendt ut invitasjoner til å bidra og se Ballstad.no.
Håper de som har fått invitasjon, tar seg tid med å komme med innspill.

Tjobing….

JJ

Da har avgjørelsen falt. Ballstad blir på Origo og jeg vil de neste dagene finjustere ballstad.no.
Det vil til slutt bare å trykke www.ballstad.no.

Noen som lurer på noe, så kom med det:-)

JJ

Finnes det noen på Ballstad som er brennende opptatt av å lage websiter/sider??
Ta kontakt med meg og la oss lage “verdens beste” Ballstad site!!??

Finnes det noen på Ballstad som er brennende opptatt av å lage websiter/sider??
Ta kontakt med meg og la oss lage “verdens beste” Ballstad site!!??

Er dette en sak som er like aktuell nå som for ca 4 år siden? Jobber Heia Ballstad med dette osv?