Heia Ballstad!

Følges av 793 medlemmer.

Heia Ballstad! ble stiftet på alllmøte 12.11.07 og skal være en forening som bidrar til å utvikle Ballstad til et enda bedre bo- og næringsområde.
Ballstad Live Webkamera
Prosjekter vi jobber med:
Turvei
Webkamera
Ungdomsaktiviteter
Trafikksikkerhet
Havna rundt
Søppelrydding
Øyaveien
Galleri Lofotveggen
Utbedre stien til Heia
Kabelferge/tunnell
Ballstad-skilt
www.ballstad.no

Andre lenker:
Ballstadværingen
Grasrotandelen
Ballstad fra lufta

Gamle bilder:
Wilse
Ballstadværingen

Vilkår Origo Mer om sonen

Origo Heia Ballstad! er en sone på Origo. Les mer

"Ho Grete i Josefa-huset", - en lokal ressurs!

A ajlt vi Ballstadværinga e stojlt a å kujnn by på, e ho Grete Josefa og “Josefa-huset” heilt klart blajnt favorittan :-)! Stor kreativ kraft og fagli’ døkti’het, ha’ over år gjort ho, huse’ og keramikken hennes tell mærkevara! Mærkevara som e kjejnt “langt oppom Kvilarstein’” :-)! Diskret og lågmælt markedsføring ha’ ført tell at ho trækk folk tell Ballstad heilt uavhængig a ver og vijnd. (Og antageli’ ut’n at vi ajnner heilt får med oss at det skjer!)

De siste dagan ha eg hatt gled’n a å få vær’ tell stede i verkstede’ mens ho jobba. Det ha vorr hyggeli’ og en sajnn glede å få ijnnblekk i en kunstnars arbeid :-)! Her snakka vi om “real handicraft” folkens! Ho Grete ha ikkje latt seg frest a muli’hetan som ligg i masseproduksjon, ho lægg kjærli’het og sjæl i kvært ænkelt kunstværk :-)! Ho telbyr kun unike produkta!

Vi ska hejller ikkkje gløm han Børje i dejnne sammenhængen! Han og ho Grete Josefa ha’ vorr fejlles om å bygg opp “Josefa-huset” og aktivitetan i og rujndt det, – og om å ha gjort det tell dejn institusjon’ det e bledd!

Se i kommentar’n ujnner her førr fleire bilda og litt meir tækst :-)!

Vist 488 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Koppen dekoreres før glassering og brejnning! Klekk i bildan førr å førstørr!

Før(øverst) og etter brejnning. I mejllomti’a vart dejn påsmort glassur som våt va’ kvit :-)! Fargan førandra seg totalt når gjænstajn’ e færdi’brejnt.

Et utvalg produkta, de kvite i medt’n med kvit våt,( bli’ klar), glassur påsmort, – de øvri’e e ferdi’brejnt.

En Vaktel dekoreres med en tretijnna gaffel før han glasseres og brejnnes :-)!

Her klargjæres en ajnna a samme art førr “kræmmeringa” :-)!

Klar glassur e ajltså kvit i våt telstajnd, – og varan døppes i glassurvæska.

Keramikkomn e alfa og omega førr en keramikar :-)! Her brejnnes det i opp tell 1200 gr.C!

Klekk i de små bildan førr å se be’re!

Ingen tvil om at vår tidligere håndarbeids-lærerinne fortsatt kan sitt håndverk. Hun er kjempeflink 😃

Artig artikkel, liker disse artiklene dine om folk. Vi hadde henne i håndverk ja, fikk prøvd oss der, husker faktisk at Rune i klassen vår laga en stor og flott urne, tror det var det mest kunstneriske og håndverksmessige topp-punkt i klassen.

Grete er en fantastisk dyktig og spennende kunstner/kunsthåndverker. Det finnes knapt noen andre på hennes nivå i hele landet. Jeg blir bare mer og mer imponert. Og så er ho jo en fantastisk trivelig person og et stort pluss for lokalsamfunnet. Slik også Børje var i mange år.
Takk for flott reportasje, Trond!

Takk førr positiv respons på ijnnlægge’ om ho Grete Josefa og aktivitet’n borti “Josefa-huset” :-) ! Eg syjns opprekti’ talt at ho Grete, han Børje, – og “Josefa-huset”, e a de på plass’n vårres som førtjæn ei positiv oppmærksomhet fra oss Ballstadværinga! Og ikkje mijnst, – så syjns eg vi Ballstadværinga godt kajn mijnnes på om ka slags ressursja vi har medt iblajnt oss :-) !

Personan og aktivitet’n i og rujndt huse’ der borti Lin’sette’, e, i langt større grad ejnn de fleste a oss, med på å sætt Ballstad på karte’ på en positiv måte :-) . De bidrar så absolujtt tell økt mangfojll a lokale attraktive telbud :-) !.

Vi e hejldi’vis velsegna med mange kreative kræfta og flenke folk i værre’, men dejnnan gongen va det Grete Josefa sijn tur tell å trækkes fræm :-) ! Eg oppfordra dokker ajnner også tell å bidra med det dokker ser og veit :-) :-) !

Det er veldig flott at ho får den anerkjennelse ho fortjener på “Heia Ballstad!”. En ting som ikke kommer fram, og som jeg er nysgjerrig på; er hvor ho har lært all denne kunnskapen, som ho (nesten) er alene om å kunne. PS: Ho Grete burde jo holde kurs og lært bort denne kunnskapen, hvis det finnes interesserte, slik at den ikke går tapt en gang i fremtida; for alle blir vi jo borte før eller siden, selv om det er fælt å si det. PSPS: Jeg vet jo ikke om ho har hatt slike kurs og at det bare har gått meg hus forbi.

Grete har Formingslærerutdannelse – har noe fra Norge og en del fra Tyskland – og STORT talent! Tilsammen ble det veldig bra!
Kanskje hun vil fortelle om det sjøl – eller du kan spørre henne, Lars! Hun er helt “ufarlig”, Stikk innom verkstedet hennes når hun er i sving!

Mæn før dekorering, glasering og brejnning, jobbes det i våt leira.

De lækraste fat, koppa, krus og skåle’ bli’ tell på dreieskiva, mæns….

…. særegne skulptura i mange slags fræmtoninga bli’ tell på frihajnn :-))!

Oppaførr her e vi vitne tell at ei “Tujllhøna” bli’ tell :-)! I det hærre tejllfejlle bygges ho opp rujndt ette’lat’nskapa ette’ ei 60-årsfeiring :-))! Kreativitet’n e stor, – og ho tar i bruk det ho har førr hajnna :-). Klekk gjærna i de små bildan førr å se ber’re.

Dejn hærr’ gjængen e vel på mange måta bledd nåkka a Grete sett varemærke. Uttrøkksfujlle hojldniga og ansekta som ikkje så lætt førsvijnn i mængd’n :-)!

En liten “inspeksjonsrunde” i Josefahuset for å se hva det ble til av “Tullhøna” vi var vitne til “grunnlegginga” av utenpå en ballong tidligere i vår :-)!

Etter å ha fått påmontert nødvendige detaljer, blitt påført glasur, er det tid for en av flere runder i keramikkovnen. Undervis har “vår høne” fått selskap av nok en utgave :-). Fortsatt gjenstår en hel del før “Tullhøna” er ei komplett “Tullhøne” :-)! Prøver å komme tilbake til det.

Produktgalleriet er både bredt, spennende og gjenkjennbart :-)! Vi snakker om en allsidig og kreativ keramiker.

Persongalleriet er noe helt for seg selv, – hver enkelt bærer personligheta tykt utenpå :-)! Bokstavelig talt for enkelte av dem :-)! (Klikk gjerne i bildene for å se bedre!)

Det gjelder å utnytte ovnens kapasitet, så da er et allsidig sortiment ei smart løsning. Dette er håndverk, ikke serieproduksjon

I løpe’ a sommar’n e “Tujllhøna” bledd tell ei komplætt *"Tujllhøna", – nåkka som vis’ at det bli’ jobba jævnt og trujtt der borte i Lin’sætte’ :-)! Akkurat i kvejll hæng ho og dengla i fresk bris fra sør, ute over trappa på “Josefahuset” :-)!

Ho ha’ kasta anker i bislagtake’, og ho ha’ lagt seg godt tel rætte på et reir som mæst mijnn om en hænganes hage :-). Stivpyjnta med fargerike, flagranes tøystremle’ :-)! Sånn vi ser ho her, e ho heilt klart bledd et a Grete Josefa sine varemærka!

Sjøll i seinsommarmørtna, med antydning tell fokt i lufta, grei ho gjær seg bemærka for oss som meir ejller mijnner telfejldi’ ræk førbi :-)!

En siste rapport fra “Josefahuset” på “Heia Ballstad”, her på Origo, før nettstedet “går av luften” nå ved midnatt!

I huset er det intet som tyder på labrere aktivitet, – mye er på gang, – og mange produkter underveis :-))!

Selv er jeg svak for tekstene som stadig dukker opp på de forskjellige produktene :-)! De bare understreker den “grenseløse kreativiteten” der borte i huset :-)!

“Ejndelig kajn jeg vis’ ei a De ekte tujllhøns’n eg sjøll va’ vitne tell bli tell :-))!” "Her hæng nr.9 a art’n :-)!!

Takk til Grete for at jeg fikk overvære jobbing i verkstedet, – og for hyggelig prat ved arbeidsbordet :-))! Lykke til med kommende prosjekter!