Forum: Åpent forum

Nå har jeg trukket pusten,....

…holder godt for nesen, – og håper på å holde ut til jeg kommer ut på “andre sida” :-) ! Ser ut til at det drar noe ut, – håper bare det ikke ender med forferdelse :-) ! Stå på folkens, og hold ut :-) !

Takk for laget fra "Ballstadværingen"!

…og om noen skulle ha behov for kontakt med meg angående bladet eller bøkene, er jeg å treffe HER

Takk for laget !!

Da er det på tide å legge inn siste innlegg på denne gruppa. Har hatt stor glede av medlemsskapet innafor min hovedinteresse som er gamle postkort og bilder samt brev og poststempler. Må bare minne alle om at i dag er vel siste frist for å laste ned alt de sjøl har bidratt med , se oppskrift i egen mail som er sendt ut eller aller øverst på sida her !!
Jeg avslutter mine bidrag med et gammelt postkort fra Ballstad som finnes på sonen Gamle Lofotbilder med diverse kommentarer men neppe her:

Ved midnatt er "Heia Ballstad" her slutt, men ikke glem.....!

…det “Andre Ballstad-Treffet” på “Himmel og Havn” i Hattvika nå på førstkommende torsdag 3. nov. kl.11.00! Treffet som er beregnet på Ballstads “seniorer og eldre”, – så nær sagt, i alle aldre :-)), – er beregnet å vare fra 11.00 til 13.00.

Lokale ungdommer vil stå for underholdninga denne gang, – kanskje både før, under og etter kaffe og kaker :-)! Og innimellom går praten friskt :-)! Se plakaten til venstre her. Klikk gjerne i den for å lese bedre. Den henger forresten også på “plakatveggen” inne på Joker!

Ett par timer trivelig samvær på “Himmel og Havn” finner vi plass til en vanlig torsdag, så vidt inne i november :-)! Vi er velkomne :-))!

Klassebilde

Ønsker meg fortsatt et klassebilde av elever på Skottnes skole, født i 1957. Har vel spurt om det tidligere, men foreløpig har det ikke dukket opp noe (til BV 2018)
En annen sak; Dersom noen ønsker å få Ballstadværingen sendt/levert direkte i postkassen når det kommer nytt blad, er det bare å si fra. (NB! Postens porto blir da i tillegg til bladprisen!)

Med teknologiske fremsteg, fordunster de myke verdier?!

Uten at jeg i for bastant grad skal knytte dette opp mot nedleggelsen av Origo :-))! Artig og tankevekkende :-))!

Ikke alt vi tar oss til er fremskritt :-), – såpass kan man vel si :-)!

Se denne linken til dit hvor jeg “lånte” bildet fra.

(Elisabeth Hansen fant frem til denne og presenterte den på en annen Origo-sone.)

"Ei tid for alt"! Nu kom tida for å se seg tilbake :-)!

Om man våger da :-)? En etterlater seg forskjellig der en “farer frem”. Ikke alt vedkjenner man seg med glede, – men det hender det dukker opp “en idyll” i speilet :-))! Det som har vært her inne er til helga blitt historie, – og “speiler” tida som var.

Som normalt er, kommer uønskede hendelser alltid brått på :-). Selv forventede hendelser. Og vi som aktører i livet får avfinne oss med det, – se fremover og stake ut ny kurs :-)!

Etter tett på 9 år på “Origo” og “Heia Ballstad”, er det lagt igjen “nån spor i cyberspace” :-), – så dagene frem til nedstenging av “plattformen” prioriteres til “trådsamling” :-)! Det er etter hvert blitt anselige kvanta tekst og bilder, så her er neppe mer enn “tida av veien” til jobben :-)!

Derfor allerede nu, – “tusen takk for følge’, – og førr ros og ris, – det ha’ vorr arti’ og lærerikt!” “Ikkje ajlt eg ette’lat meg her, mein’ eg det samme om i dag som då eg skreiv det. Meiningsbrytninga på Heia Ballstad og ajnner Origosona ha’ i enkelte tellfejlla fått meg tell å førajnner meining :-)! Det kajlles vesst førr utvekling, – og bli’ sett på som positivt :-))!”

En stopp ved et veiskille som nu til helga, gir mulighet til både å se seg selv i speilet, – og å se seg tilbake. Ei nyttig mulighet :-)! Lykke til videre til “enhver i sær”!

Jubileumshilsen til skomaker Anton Olsen, og sønnen Otto!

I Lofotposten av 21. mars 1945, har lærer Sverre Sand skrevet et jubileumsskriv stilet til far og sønn, Anton og Otto Olsen på Øya. Vi snakker her om oldefar og farfar til min kone Tone, – bestefar og far til Torbjørn Olsen som starta og drev Ballstad Radioservice. Så tross en smule inhabilitet, jeg synes dette er både interessant og lærerikt historisk stoff, så i frimodighet legger jeg ei avfotografering av artikkelen inn her, som ei av mine siste handlinger her på Heia Ballstad :-))! Neste helg er sonen vekk, – så les nå med det samme :-)!

Den tekniske kvaliteten er ikke særlig god, men om du går ned til kommentaren skulle det være mulig å få lest gjennom innlegget. Lykke til :-)!

(Nok et utklipp Malfrid har tatt vare på!)

Eventyret om torskene TOM og TRINE

Eventyrlig stemning inne på Joker, utenfor Joker og på kaia lørdag, da forfatteren Trude Lauritzen leste høyt for små og store fra boka si “Eventyret om torskene Tom og Trine” . Om hvordan torskeungene ble født i Lofoten, og hvordan de nå årlig vandrer mellom Barentshavet og Lofothavet for å føde nye generasjoner skrei.Det miraklet som gjør at vi alle kan leve og bo her nord i verden. Klikk i bildene for å se alt!

Les mer…

15-16 Ballstadværinger inviteres til busstur nå søndag 23.!

Det kommer kanskje brått på, men “Heia Ballstad” går snart i svart her på “Origoplattformen”, værmeldinga for helga er lovende, – og vi er godt i gang med høsten og den risikoen som ligger i det. Og jeg har bil tilgjengelig :-)!

Vi som lever under disse betingelsene er vel vante med “å snu oss raskt”, så jeg tenkte å benytte høve til et forsøk på å få noen med :-)! Det stilles nesten ingen betingelser :-), – bare at du synes det høres litt artig ut, – og at du har lyst til å bli med :-)! Der er heller ingen aldersgrense, verken opp eller ned, – og ingen begrensninger knytta til “stilling og stand”, – eller i hvor stor grad du kjenner undertegnede eller ikke :-)! Har bare erfart at det er artig, trivelig og sosialt positivt også å oppleve noe sammen med andre enn bare de nærmeste. Da gjerne på en busstur :-)!

Det hele tas på sparket, men ser for meg en tur østover, rundt Austvågøya. Gjerne med avstikkere, – at deler av turen blir til etter ønsker underveis. Det blir da foruten etter E10, om Laukvik, Delp, Grunførfjord, Strønstad og Fiskebøl, – før retur. Med stopp etter behov, – jeg har dagen til rådighet :-)!

Turen koster deg ingenting, – jeg inviterer p.g.a. et ønske om å prøve bussen med folk i på en “litt lengre tur” :-))! Det må nok spises noe underveis, så ett par spisestopp er vel realistisk å beregne :-)! Her må den enkelte ta det økonomiske ansvar for seg, og eventuelt, sine :-))! Noen av oss tar nok med litt kaffe på termos til underveisbruk :-)! Tenker å starte fra Ballstadlandet søndag kl.11.00, og plukker opp langs veian i værre’ :-)!

Skal jeg vite om det kan bli noe av ideen :-), må jeg ha påmelding! Gjør det gjerne her slik at andre ser at du blir med. Kanskje det kan rekruttere flere :-)!? Om du ikke ønsker det, ring eller send sms til meg på 908 64 614. (Skulle vi bli for mange, får vi til ny tur senere!) Meld deg på senest kl.18.00 i morgen, lørdag, slik at det blir tid til forberedelser :-))!

“Eg håpa vi får det tell :-))!”

Trykk i linken nedenfor, - til "Gamle Lofotbilder"!

Om du trykker på denne linken kan du se bilder og lese historie om kirketømmeret som havna i et fjøs på Ballstadlandet :-))! Fjøset står fortsatt det, – det eies av Elise og Johs. Hope.

Ny flytebrygge legges ut ved nykaia på Hjellskjæret!

Flytebrygga som i lengre tid har ligget “lagret” utafor Hemmingodden, finner nå sin tiltenkte plass ved Hjellskjæret. Den koples til landfeste like ved enden av nykaia. Brekkens “MS Gard” benyttes til jobben, – en jobb som vel må sies å ha fått maxvær til et slikt oppdrag. Blikkstilla, sol og nesten ikke en sky på himmelen :-)!

Betongkaia ligger tungt i vannet underveis med alt forankringsutstyr “ombord”. En pre å ha tilgang til et “spesialfartøy” til slike tunge løft.

Dette blir forhåpentligvis et bra tilskudd til havna vår :-)!
Klikk i bildene for å forstørre!