slow fish Bremen

Kunst skal pynte vår felles Lofotstand i Bremen 02-08 november

Fisk og fiskeprodukter samt skalldyr fra Lofoten, kunst og historie. I samarbeid med Bremens eldste fiskehandler og andre gode krefter håper vi på godt resultat.
For Kræmmervika er det fint å få være med på dette samarbeidsprosjektet. Kanskje noen får lyst å besøke Lofoten. Det tror jeg!

Melis på toppen

Snøgrensa var veldig klar og tydelig lørdags morra: 661,3 meter over havet, målt (med linjal) på Skottinden (som er 671 moh).

Nyinvesteringan i båta på Ballstad....

….dreia seg nu mest om båta som utstyres førr kongesneglefangst. Her e en a de siste, – foreløpig på kaia tell Patentslipen på Lajnne. Ganske spesiell fræmtoning kajn majn vel sei :-)!

Sidensvans-tider!

I formiddag invadertes laufrie rognebærtrær på tomta vår. Maken til intens og vakker fuglesang skal man lete lenge etter :-))! En vakker skapning, – og sjelden hos oss inntil for få år siden. Her venter ei gruppe på tur i rogna like under :-)!

Trøstebilde like før snøen kan komme :-)!

Slikt kan vi oppleve neste sommer også! Det er bare å holde ut :-))! Bildet er fra juni 2009, og er tatt i hagen til Elise og Johs. på Landet.

Jeg fant "Grunnbøen" ved kai i Rognan i går!

Passiv i blikkstilla, klart og iskaldt vær med mårrarim på kaia. Det fine er at båten blir tatt vare på! Tanken er å benytte båten i reiselivssammenheng, slik jeg har forstått det. En flott Ballstadbåt, med ei lang og ærerik historie, får et nytt liv. Her ligger “Grunnbøen” sammen med en annen pensjonert Lofotbåt, Moskenesbåten /“Storegga II”.

Ballstadlandet 1957-58.(Og 40 år etter!)

Et bilde til å sammenligne med bildet i kommentaren under her :-))! På dette bildet er bakeriet helt intakt, – det ble revet i løpet av 1959. Klara og Jens flytta inn i nytt hus i 1957. Her ser huset ferdig ut. Sånn kan vi ane ca. tid for når bildet kan ha bli tatt, – en gang mellom 57 og 59 altså :-)!

Høg sagføring!

Det e sekkert mange go’e grujnna tell å plasser’ gjæringssaga på take’ :-). Enn grujnn kajn vær at majnn antageli’ ikkje træng sponavsug i et sånt miljø:-)! Akkurat i dag sørga sydvæst’n førr a’trække’ :-)! Obsærvert i ætte’middag, – eg syjns det såg ganske spektakuært ut :-).

Sporty og spenstige arbeidsplasser i værret :-)!

Noen som ser hva vi ser :-)? “Indian summer” midt i september.

Nostalgisk visitt på Allmenningen!

I dag, i strålende sol fra en høy asurblå himmel, uten et vindpust, hadde denne ekvipasjen bevilga seg en kvalitetsstopp ved allmenningskaia :-)! Et befriende glimt tilbake til 60-tallet :-)!

Vi ha' overlatt tell Vår Herre å stå førr blomsterprakt'n i vårres hage

Og det ha’ vi stadig hausta udelt positiv ærfaring med :-). Særli’ på seinsommar’n :-)! Sjøll valge’ a art e meir ejnn upåklagelig, – ikkje mykje mætsja ei blåklokk’æng i ajll sijn prakt :-))! (Vi skryt ikkje a ræst’n a hagen, – dejn vi sjøll sku’ ha stejlt.)

Spesialtelpassa tell Patentslipen!

Med fylkesveien tætt ijnnpå slipvogna e det en dyd a nødvejndi’het å vær’ “tværrba’ua” :-))! Det e ajltså ikkje kvotereglan som bestæm en sånn fasong, – det e førr at Ballstadbuss’n ska’ kujn passer’ ut’n å skad’ nåkka :-)!

Sommarstæmningskapar i Ballstadura :-))!

På Ballstad e’ e vi godt førsynt med flotte haga’ rujndt heile hamna :-)! Haga som “løfta” plass’n vårres mange hakk, – og som e prekken over i’en ka det å skap sommarstæmning gjell. Også i dejn nærmast nakne Ballstadura ha’ vi i sommar hatt en lit’n oase og gle’ oss over :-)! Nærmast heilt åleina e dejn med på å løft’ heilhetsijnntrøkke’ a plass’n vårres :-)! En såpass ujnnseeli’ ijnnstallasjon, … Les hele

Nu e vognskjåprosjækte på Reine gård fujllført!

I hværtfajll utvejndi’. Han fræmstår nu som om han ha’ stått der bestajndi’ :-))! Trøkk på lænka her førr å føll byggeprosæss’n fra utpå vårpart’n i år. (Eg plages med linken eg laga! Du fijnn det ijnnlægge’ på dejn 29. april.) Du fijnn førræst’n litt stoff ve’ å trøkk her også

Ny "liggekai" ferdigstilt på Hjellskjæret i ferien!

Ny flott, robust trekai er tatt i bruk på Hjellskjæret i sommer. Det er Nic. Haug AS som står bak investeringa, mens Lofotentreprenør har stått for utførelsen. Et flott tilskudd til kaitilbudet i Ballstad havn.

Lav tåke

I natt var det lav tåke. Bildet ble tatt (fra Fløttmannsveien på Ballstadøya) 20.juli klokka 02:04

Vognskjåen på går'n på Reine går mot fujllførelse!

Troe, vijnnskia i sørvæstrøste’, steintrappa og ett vognhjul e på plass :-)! Nu e det førr det mæste bære torvtake’, vognskjådørra, golve’ og nån mijndre detalja som gjænstår før det e klart førr ijnnvielse :-)! Faktume’ at bygningsmaterialan e a dejn heilt lokale sort’n, og dejn gamle byggetæknikken, e det “æksotiske” med det hærr likje huse’ :-)! Se i kommentar’n ujnner her førr lenka tell der … Les hele

"Makrellkvotetoget" fra Vestlandet!

Et ikke uvanlig syn i nærområdet for tida, – lange slep med båter som “taues til torgs” av kvotejuridiske årsaker :-)! Nesten ingen løsning er utenkelig med bakgrunn i reguleringer og kvoteordninger i fiskeriene :-). Denne gang gjelder det makrellfisket som foregår i Vestfjorden for tida. De fleste fra Sør-Vestlandet, – hovedsaklig Rogaland og Hordaland. Ingen kort reise akkurat, – særlig med slep… Les hele

Og her ser vi? Fra hvor?

Ingen vanskelig oppgave for innfødte, men kanskje litt lur :-)!? Sol fra nord!

Juninattidyller i "værret"!

Natta er fin nesten uansett himmel :-)! Ofte blikkstille og ikke sjelden sol. Fint uansett :-)! Andre kan godt bidra med sine “idyllbilder” om noen føler for det. Flere bilder følger i kommentaren under her :-)!

Gammel og ny

RS Biskop Hvoslef og RS Det Norske Veritas sammen ved Almenningskaia i dag.